Bøger

Bøger – literacy

Enkle bøger kan findes på www.tarheelreader.org.

De er lavet i PowerPoint, de kan læses på hjemmesiden eller hentes ned på egen computer, hvor man også kan oversætte dem til dansk, og evt. indlæse teksten på dansk.

Man kan selv lave bøger med aktuelle emner, skøre emner m.m. ved at finde billeder på nettet, og f.eks. lave det som en PowerPoint præsentation, som kan skrives ud og sættes i lommer til mapper af forskellig slags.
Små fotoalbum kan være meget velegnede.

Hvis man vil anvende små fotoalbum, hvor der kan være ét billede pr. side, indstiller man PowerPoint til at udskrive dias 1 pr. side. Printeren skal så indstilles til at udskrive 4 sider pr. ark – det vil være individuelt fra printer til printer, hvordan man gør det.

Ønsker man at læse de bøger, som findes på hjemmesiden (overvejende engelsk tale) kan man skifte side med brug af enkeltkontakt ved at sætte f.eks. Symbikey, Helpibox eller Joybox op med kontakt for mellemrumstast eller pil til højre.

Talende fotoalbum:

Laver man en bog i powerpoint kan man vælge at udskrive 1 dias pr side og udskrive 2 sider pr. ark. Klip siderne til. Indtal teksten til hvert billede.

Digitale bøger:

Hent evt. demo på www.mixware.dk og se tidligere materiale på TAVSgruppens hjemmeside.

Betjening:

For at lette skift af side kan man sætte faner, filtdupper eller clips på siderne.


Forskellige bøger: