Startside

EM i fodbold og Tour de France.

Nyeste tavler i ‘året i kommunikationstavler’ handler om

  • Sommerens europamesterskab i fodbold, der afholdes i Tyskland 14. juni-14. juli.
  • Årets Tour de France, der starter 29. juni.

Find skabelonerne her – sammen med alle de andre tavler.


Skoleafslutning

Der er altid mange festlige afslutninger før sommerferien.

Her er et bud på en tale til en ASK-bruger, som han/hun selv kan læse.

Find skabelonerne her – sammen med tavler til Dimissionen og mange andre


Sæt X i kalenderen!

ASK og musik

Genkender du denne situation:

Du sidder og synger sammen med en borger. Situationen er rar og hyggelig, men du mangler redskaber til at udbygge jeres samvær, så han/hun kan vælge sange og kommentere/kommunikere?

Ved at bruge elementer fra ASK i arbejdet med musik i samvær, gives personer med kommunikationsudfordringer mulighed for at deltage aktivt, med valg og til at forstå tekster. Det skaber selvstændighed og en følelse af glæde og stolthed.

Har dette din interesse, så mød op 12. september og hør oplæg ved musikterapeut Silvia Jensen og bliv inspireret til udvikling af samvær og kommunikation.

Læs mere her.


Kommunikationstavler om årets gang.

Løbende gennem året kommer der kommunikationstavler, tilpasset årstiden.

Brug af tavlerne kræver BoardMaker. De er lavet i udgaver til både BoardMaker 6 og 7, samlet i en zip-fil.

Find dem under Download i menuen til højre.

Nyeste tavler er Dimission, Skoleafslutning og EM i fodbold.


KOMPAS

KOMPAS står for kommunikationspas.

Det er ikke en kommunikationsbog, men er en måde at formidle vigtige ting om personen, og personens måde at kommunikere på.

Læs mere her


”AAC for Caregivers” – en håndbog, der er udgivet af Specialised Assistive Technology Centre (ATC), Singapore i forbindelse med deres AAC for Caregivers-program. SPD er en velgørenhedsorganisation,
oprettet for at hjælpe mennesker med handicap i alle aldre med at maksimere deres potentiale og integrere dem i det almindelige samfund.

Bogen er oversat til dansk af Ida Mundt, Københavns Professionshøjskole.

Hent den her.

Læs mere på www.podd.dk. (Brug af materialet kræver ikke PODD.)


Strukturstrips og skole-/hjem dagbog

VUK er et STU-tilbud (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse).

Selvom eleverne er unge mennesker oplever vi ofte, at de møder op uden et støttende kommunikationsredskab. Nogle elever kommer hurtigt i gang med at bruge PODD eller et andet system til kommunikation. For elever med lidt sprog, tegn-til-tale, egne tegn eller lign.- ja endda for elever, der kan tale og måske læse lidt, kan der alligevel være behov for tydelige struktur via billeder. Derfor benytter vi skole-/hjem bog med BoardMaker billeder eller blot strips med BoardMaker-billeder, der giver et hurtigt overblik over dagens aktiviteter.

Læs mere her.. 


From Experience to Communication..

Through teaching, activity projects and workshops, the TAVSgroup has experienced a need for knowledge and inspiration about creating a framework for communication with people with complex communication needs.
The book “From Experience to Communication” is part of this..

The book describes approaches to alternative communication and gives suggestions for opportunities to work with projects, where the target audience get experiences, which sets the stage for meaningful communication and options to choose for themselves.
Read more here

Desde la experiencia hasta la comunicacion.

A través de la educación, proyectos de actividad y talleres, el grupo de TAVS ha experimentado la necesidad de conocimiento e inspiración sobre la creación de un marco para la interacción con personas con necesidades de comunicación complejas.

El libro “Desde la experiencia hasta la comunicacion” es parte de este trabajo.

Este describe formasde comunicación alternativa, y sugiere oportunidades para trabajar en proyectos donde el público objetivo obtiene experiencias que establecen la escena de comunicación significativa, así como opciones para elegir por sí mismos.

Read more here